torsdag 30 augusti 2007

Skolstart!

Efter ett års uppehåll ifrån mina musikstudier har tiden hunnit ifatt mej! Igår var det upprop och jag fick förförsta gången träffa mina nya klasskamrater, även många bekanta människor. Detta blir mitt första år på lärarprogrammet så det känns lite spännande, tidigare har jag inte studerat pedagogoik så nu är det dags! Som tur är har jag fått Fille, Highlights basist som klasskamrat! :) Nu vet vi vad vi ska göra i bussen nägra år framöver... Om det går att läsa denna utbildning samtidigt som man spelar dansband återstår att se, men jag hoppas så! Inte alla som lyckas att jobba samtidigt som man har tagit en lärarexamen! Att man inte behöver låna pengar av CSN gör ju inte saken sämre...

Det droppar in nya spelningar ganska ofta just nu så håll utkik på www.bandethighlights.se eller leta upp mej på dansbandsdax eller dansmaffian. Jag brukar ha en spelplan uppdaterad där!

Dags för morgon kaffet...

måndag 27 augusti 2007

Måndag...

Vecka har just börjat och man har fått lite tid att fundera över helgens spelningar! Det började med att jag fick ställa upp för en gammal vän och vicka i Sannex när dom spelade på Strömpis i Örebro. Dom håller ju på att byta keyboardist och det hade kört ihop sej lite, så jag gjorde en utryckning. Det var kul! :) man är ju inte van att spela deras låtar som man fick ju fokusera lite extra!

Highlights gjorde två spelningar denna helg. Ett företagsjobb i Norrköping och vanlig dans i Skärblacka. På fredagen passade vi även på att ta lite nya bilder som vi ska använda till lite olika saker. Både porträtt, grupp och livebilder togs. Ska bli kul att se resultatet!

Speladet gick ungefär som vanligt och jag är i det stora hela nöjd med helgen!

På lördag väntar Hallstavik på besök ifrån den röda bussen...

torsdag 16 augusti 2007

Vilken dag!

Tisdagen som var kan ha varit den bästa dagen på länge! Allt började med att jag och en kompis gjorde en liten viskonsert på min farmors ålderdomshem. Hon har just fyllt år så jag tycket att det kunde vara passade :) Efter detta var en dag i Sundsvall planerad och målet var att se Totos konsert. Innan konserten lyckades jag ynda et ar byxor på 75% rea, sånt gillar man ju :), äta en väldigt god hamburgare på Olearys, och träffa Totos frontfigur och gitarrist Steve Lukather. Vi råkade springa på honom på stan! Han var väldigt trevlig och det var roligt att få träffa en av världens bästa gitarrister. Det är ju inte varje dag som man får chansen att snacka med en barndomsidol :) Konserten som följde var GRYM och man har plötsligt massor av energi till att börja öva igen! :)

En minnesvärd dag...

måndag 13 augusti 2007

Semester! :)

Ja då var det dags att sammanfatta turnén som var... Vi började alltså på Strömpis i Örebro(tors) det var en varm dag då regnet låg i luften men aldrig kom. Detta resulterade i att dagen blev både varm och svettig. Spelningen blev ännu värre, man fick dricka mycket vatten efter, för att åyterställa vätskeballansen... Men om man bortser ifrån värmen var det en kul Kväll med några av mina vänner, vilket jag naturligvis tyckte var kul!

Under natten åkte vi vidare mot Käcktjärn som ligger en bit utanför Piteå. En lång resa med andra ord! Vi hann iaf göra ett soundcheck och byta om, men mycket mer var det inte... Det kom ganska mycket folk och på det hela taget var detta en lyckad kväll. Även ett stort plus att logen var så trevlig! Har ni int varit där så tycker jag att ni ska prova!

Turnén avslutades i Österbybruk, som ligger några mil utanför Uppsala. Vi spelade på något som kallades "den stora eld festen", så det var ingen "riktig dans". Efter en halv timme fick vi avbryta första set. Det började nämligen ösregna och dansbana hade inget tak. Vi fick täcka över högtalare och annat med några sopsäckar och sätta oss i logen i väntan på att regnet skulle ge med sej. Även andra passet blev märkligt då vi efter en timme fick sluta spela pga strömavbrott. Hela Österbybruk hade blivit mörkt och dansen var därmed avslutad. Vi slutade dock inte utan körde på en stund till med Andreas gitarr...

Ännu en konstig turné är nu över...

torsdag 9 augusti 2007

Strömpis nästa...

Jag då var det bara nån timme kvar innan bussen hämtar upp mej. Skönt att vi ska spela på hemmaplan ikväll! :) Hoppas att det kommer mycket folk, kanske massa kompisar... Efter några dagars ledighet så längtar man efter att få ge sej ut på vägarna igen! Denna helg ska vi spela i Örebro(tors), Käcktjärn(fre) och Österbybruk(lör). Tre helt olika spelningar. En krog, en "riktigt" dans och slutligen en marknad om jag har fattat allt rätt. Jag har faktiskt inte spelat på något av dessa ställen så detta blir spännade! Har hört att man ska passa sej för hamburgarna på Strömpis, Blender hade tydligen blivit sjuka av dom... Fast det var nog en tillfällighet!

Jaha nu ringer Tommy, dags att sluta...

söndag 5 augusti 2007

Hemma igen...

Så var man hemma igen efter helgens turné. Västerås och Norrköping har fått besök av Highlights denna helg. Alltid kul att spela :) Det hör ju inte till vanligheterna att vi spelar på bröllop men i igår var det dags. Vår trummis Tommys systerdotter(tror jag) gifte sej, kul att se alla glada människor. Önskar paret lycka till! :)

Läs på www.dansbandsdax.se vad jag tycker om förinspelade bakgrunder, det pågår en debatt där som är ganska intressant!

Missa inte att rösta på våran singel på sverigetoppen!

torsdag 2 augusti 2007

Utryckning

Snart bär det av mot Västerås och Blue moon bar, Martinez som var bokade kunde pga sjukdom inte ta spelningen, så vi får göra en utryckning och göra jobbet istället. Blue monn bar är ett bra ställe med trevlig personal, god mat, dom har även ljud och ljus på plats! Det är något som vi är tacksamma för, verkligen inte varje gång man slipper rodda upp all egen utrustning :) Det blir säkert kanon det här, på lördag väntar en privat spelning i Norrköping...

Dags att hoppa in i duschen och göra sej redo!