måndag 24 september 2007

En helg i Kalmar

Ja allt började i onsdags när jag kände hur lederna började värka och den ena halsmandeln hade svullit upp, detta händer mej två ggr om året(på hösten och vintern) så jag visste vad som väntade... Jag gjorde så gott jag kunde för att friskna till inför vår avresa mor Kalmar, men eftersom att jag inte är helt frisk än så kan jag väl inte säga att jag lyckades :( Men i sånna lägen är det bara att bita ihop och göra sitt bästa ändå!

Jag och Fille skulle ta ett tåg till Norrköping på fredag morgon, två byten(Hallsberg och K-holm). Tyvärr så är det ju så att SJ ofta inte riktigt håller vad dom lovar så vi missade det första bytet i Hallsberg med 2 min. Helt otroligt att dom inte kan hålla kvar det andra tåget några min! Då får man den vanliga anvisningen att vänta på nästa tåg. Det skulle innebära att vi skulle bli en och en halv timme sena till Norrköping. Det går ju inte!!! På något sätt lyckades vi prata till oss biljetter till Kalmar istället(framme 15:00, precis soom planerat! :)). Glada blev vi ju när vi såg att vi hade fått 1:a klass biljetter, vi började genast att känna vilan! Denna resa hade också några byten. Allt sprack redan i Mjölby då anslutningståget var en timme sent... Det hela slutade med att Tommy fick komma med bussen och köra en ganska lång omväg för att vi skulle kunna komma fram i tid. SJ är fantastiskt!!!

I Kalmar skulle vi spela på Olearys, sportbaren som vår sångare Andreas brukar vara trubadur på. Stället var inte jättestort så det blev lite tajt med plats, men allt löser sej bara alla vill! Det var två helt ok kvällar och vi fick chans att prova ett antal nya låtar på partyreportoaren. Kul Kul!

Min lediga tid fick jag ligga i sängen och kolla på 3:e säsongen av Deadwood, grymt!!! en av de bästa serier jag har sätt! Kolla in detta om du har missat det!

Hoppas att jag blir frisk snart...

söndag 16 september 2007

Mariehamn dag 2

Dag två på hotellet Arkipelag blev lite mera som vi i bandet hade tänkt oss. Vi jobbade ett par timmar under dagen med att förbättra de saker som inte hade gått som planerat och allt gick bra! Under lördagskvällen var det även mer folk vilket även höjde vår prestation, det gör ju naturligtvis mycket att ha mycket folk och kanske framförallt en publik som är med på noterna. Vi tog och åkte med båten Mariella på natten, så vi fick vara snabba med att packa ihop vår instrument och packning. Väl framme vid terminalen upptäckte jag att jag hade tappat bort min biljett till båtresan... Men dom var snälla och lät mej följa med ändå! :) Skönt! annars hade jag fått stanna på Åland tills nästa gång vi ska spela där...

I dag, hemma i Sverige är man naturligtvis trött efter några roliga dagar med bandet. Ska nog mest softa lite och äta onyttiga saker! Hoppas att det går någon lagom dålig film på tv ikväll!

Imorgon väntar skolan...

lördag 15 september 2007

Mariehamn dag 1

Efter repetitioner på onsdagkväll och torsdag dag så var det dags att ta båten över till Åland för att spela i Mariehamn på deras hotell Arkiepelag. Detta har vi gjort några ggr förut och visste på förhand att det skulle bli en rolig helg! :)

Vi tog bara med oss våra instrument till Åland, hotellt står för en ljudtekniker och anläggning. Normalt brukar detta inte vara något problem och under vårat soundcheck funkade allt lysande. Tyvärr var det inte alls så lysande när det var dags för spelningen på kvällen. Ljudet lätt fruktansvärt och gång på gång blev det runtgång(ett tjut eller dovt brum), någon hade troligen roat sej med att ändra våra inställningar. Mycket kul... Vi genomförde kvällen som planerat ändå men ljudtekninkern fick jobba för sina pengar denna kväll!

Annars har jag haft möjlighet att ta det lungt och kolla på tv, bada badkar, äta god och ganska nyttig mat(något man inte gör så ofta när man åker buss) så på det stora hela har det varit bra!

Snart är det dags att göra sej i ordning inför kvällen spelning...

söndag 9 september 2007

Ö-viksmaran!!!

I onsdags natt så började bussen rulla mot Ö-vik. Vi skulle spela skoladans på torsdagen för ungdomarna i Ö-viksområdet. Pga någon form av missförstånd så fick vi spela non-stop skoldansen med Blender, båda banden hade blivit bokade. Alltid kul med en non-stop! Även väldigt kul och se att skolungdomarna var väldigt possetiva till dans! :)

På fredagen var det dags för en av de rolgaste spelningarna under hösten, nämligen Maran! Jag har spelat 4 eller 5st och det är lika kul varje gång!

Dagen började bra med att jag fick se att vi hade tagit 2:a platsen på sverigetoppen! snart är vi uppe i 20 veckor, helt otroligt! Vi hade planerat att repa lite under dagen, detta fick tyvärr skjutas upp! :( Vår gitarrist Erik hade fått en smäll i ryggen av dörren till lastrummet på vår buss(det bläste väldigt mycket och sånt plockar dörrar upp...) så han fick uppsöka akuten. Efter mycket om och men så fick han iaf träffa en läkare. Tur det! Vi kunde genomföra kvällen som i övrigt var jättekul! Om jag fattade det hela rätt så var det nästa 1000 personer inlösta! :) Personalen uppe på parken i Ö-vik är kanon och man känner sej verkligen välkommen. Lasangen som vi fick till middag var fantastisk! Jag vill även passa på att tacka Blender och Expanders som vi spelade med , två bra band som är värda att kolla upp om man inte redan har det!

Nu ska jag öva...

tisdag 4 september 2007

Hallstavik

I lördags besökte Highlights Hallstavik. Det var tydligen första gången som de hade dans där på ett tag, ska tydligen bli fler gånger :). Det är ju naturligtvis kul att det kommer nya ställen, det behövs verkligen i detta land! Kvällen var som vanligt lite ovanlig. Denna gång eftersom vi bara spelade en och en halv timme, och publiken även fick ta del av en dansgrupp ifrån Danmark. Dansgruppen gjorde tydligen att folket försvann, jag såg det inte själv men fick höra det ryktesvägen. Vi hade även med oss Marcus, en av mina älsta och bästa vänner som basvikarie, Fille hade ett bröllopp att närvara på, så fick vi lösa detta. Det gick bra, Marcus är ju kanon så det var jag aldrig orolig för.

Värt att tillägga är att maten vi fick var VÄLDIGT bra, en av de bästa beasåser som jag någonsin smakat! :)

Kaffet är klart nu...