söndag 24 februari 2008

Vi lever om natten

Tänkte att jag skulle skriva några rader om vårat nya album som nu finns till försäljning...

1. Varje liten droppe regn
Våran första singel ifrån albumet som är en cover ifrån Herreys. Jag minns hade jag hade deras version som barn och tyckte detta var en av deras bästa låtar! Vår version av låten är lite tuffare, gitarrerna är en väldigt stor del och gör mycket för soundet. Singel låg 24 veckor på sverigetoppen, några veckor på Dansbandsdax topplista och även Kjellesdansotekstopplista.

2. Vem
Detta är en låt som jag själv skulle beskriva som en korsning mellan "Unmistakable" och "Kommer du ihåg" ifrån vårat debut album. Jag kan tänka mej att "Vem" kan bli en uppskattad låt för dom som gillar att dansa fox!

3. Varje gång jag ser dej
Mitt bidrag till skivan. En låt som jag har skrivit tillsammans med Anders Nilsson och Johan Persson, två killar som jag känner sedan min uppväxt hemma i Jämtland. Låten är upptempo pop/rock låt som jag hoppas ska funka att både lyssna på hemma i soffan och dansa till ute på dansbanorna! Naturligtvis jättekul att jag fick med en låt som jag har varit med och skrivit! :)

4. Se mej nu
En riktigt ballad som för tankarna till boy-band fast på svenska. Jag minns att demon faktiskt var på engelska. På svenska blev den lite mera "Highlights". Personligen tyckte jag att detta var en av de roligaste att spela in.

5. Vart vi än går
Här har Sethsson och Assarsson lyckats få till en låt som doftar schlager. En låt som man kan sjunga med i efter första lyssningen, körerna i refrängen är väldigt trallvänliga! Lyssna så förstår ni!

6. Manic monday
Skivans andra cover. Vår version skiljer sej lite ifrån orginalet, vi försökte få till en lite mer organisk känsla och minder 80-tal. Rhodes, Gitarr, Orgel och några roliga körer är det som dominerar ljudbilden, mycket trevligt tycker jag!

7. En sång
Denna låt får vi höra vår gitarrist Erik sjunga lead(även han som har skrivit låten). För den som hellre vill lyssna än dansa finns här mycket att lyssna på. Jag tycker att detta är en låt som är värd några minuter extra hemma i stereon.

8.Summer nights
En av få låtar som är sjungs på engelska på skivan. Om jag minns rätt var detta en sommarhit nere i spanien som vi fick tillåtelse att spela in, kul!. Radiopop med en refräng man minns.

9. Angelica
Här har vi en klassisk schlager av lite tuffare modell. Olycklig kärlek precis som schlager ska handla om.

10. The best part of me
Första låten som började spela live och även den första vi spelade in i studion. En country/rock låt ifrån våran gitarrist Erik Anjou som var alldeles för bra för att ge till ett annat band :) Detta är en sån låt som är lika kul att spela varje gång, måste betyda att den är riktigt bra!

11. Vi lever om natten
Om jag minns rätt så var detta den första låt som vi bestämde oss för att ha med på skivan. Även denna har Erik skrivit. Under inspelningarna kom vi fram till att låten borde vara en duett mellan Andreas och Erik, kanon! Låten låter helt klart Highlights och är därför också ett passande titel spår.

12. Du är det enda jag vill ha
Våran andra singel som släpptes lite innan jul. Här får Andreas sjunga duett tillsammans med Sandra Oxenryd, vilken kanon sångerska! En lugn och fin avslutning på Highlights andra album.


Jag vill passa på att tacka alla som har varit med och jobbat med allt runt denna produktion(man får ta åt sej om man känner sej träffad!:) )

Nej nu väntar sängen...

tisdag 19 februari 2008

Äntligen!!!

Ja då var det äntligen dags, på fredag 22:a februari uppe i Östersund så har vi vår första "riktiga" spelning där vi kan sälja vårat nya album! Extra kul för mej naturligtvis eftersom att jag är uppvuxen utanför Östersund, hoppas att det dyker upp några gamla vänner!

"Vi lever om natten" som vårat nya album heter är en skiva i typisk Highlights anda och innehåller ett gäng poppiga dansanta låtar! Vi har redan hunnit testa några av låtarna live, våra mest trogna har redan hört låtarna så att dom nästan kan texterna! Skitkul eftersom att vi har varit väldigt delaktiga i låt val och även varit med och skrivit låtar till skivan!

För Highlights är detta naturligtvis spännande på alla sätt, självklart hoppas vi att skivan får ett positivt bemötande bland dansare och arrangörer. Sist vi släppte ett album så fick vi ju en guldklave för "årets nykomling". Återstår att se hur det går denna gång!

Nej, nu ska jag äta lunch...

lördag 2 februari 2008

Öviksmaran!

Jag är nyss hemkommen ifrån Örnsköldsvik, vi spelat på deras dansmara. Detta måste vara 5:e eller 6:e gången för min del. Allt började med att det var väldigt halt och vi fick problem med att parkera bussen. När man väl hade stannat ville den inte rulla framåt längre, den blöta isen gjorde att vi inte fick fäste. Men med lite hjälp ifrån en av vaktmästarna som kom och grusade(vi fick inte grusa själva!) gick allt bra.

Själva spelningen var kanon. Vi delade scenen med Casanovas och Zlips. Två mycket bra band som dessutom är trevliga också! Maran pågår ifrån 19:00 och slutar 03:00 och efter det så så spelar man ofta några extranummer. Hur det kommer sej att man vill ha extranummer efter att ha dansat i 8 timmar är över mitt förstånd, men vad gör man inte för sin publik! :)

Spelmässigt så valde vi att framföra några av våra nya låtar ifrån vårt kommande album. Det är naturligtvis både kul och spännande. Extra kul för min del är att vi har börjat spela en låt som jag har skrivit tillsammans med två kompisar. "Varje gång jag ser dej" heter låten, ska bli kul att se hur både den och albumet(Vi lever om natten) blir emot-taget av vår publik! Skivan släpps den 15:e februari.

Jag kan bara säga att jag är glad över att vi ska tillbaka för ännu en Öviksmara i September, det är kvällar som denna som gör allt så mycket roligare för och som spelar:)

Nu väntar sista delen av Sagan om ringen...