tisdag 21 juli 2009

Ett par dagar i byn

Har spenderat några dagar i byn där jag har växt upp. Det är ju ganska vanligt att det blåser en del i Jämtland men att det på blåser och ösregnar i fler dagar hör inte till vanligheterna! Lite trist då en av det saker jag tycker mest om med att vara hemma är att gå runt och njuta av det speciella som en liten by i Jämtland har att erbjuda. Detta är en av de platser som jag verkligen finner ett lugn inombords. Idag har det iaf varit uppehåll någon timme så jag hann gå ett varv med min gamla vän Micke. Skönt att få umgås lite med sina vänner som man haft i många år!

Hade även en intressant upplevelse när jag fick se att min morfar som är nästa 80 år faktiskt vet hur man surfar på internet! Fick hjälpa honom med att lägga ut en annons på blocket idag. Måste säga att det är stark av människor ifrån deras generation att föröka lära sej lite om hur mail och annat funkar!

söndag 5 juli 2009

Musikcafét!

På tisdag är det dags för att göra det årliga musikcafét i Gällö. Ett uppdrag som jag och min gode vän Anders Nilsson har haft i 5 år. Känns alltid lite extra nervöst att åka hem till byn och spela, men det ska nog gå bra! 

Vi har inte hundra bestämt tema än, så det ska bli spännande att se vad det blir av allt! Tidigare år har vi fokuserat på Stevie Wonder, visor, egen musik och även haft besök av bygdens två musikal stjärnor(jesper Sjölander och Jessica Olsson-Lanto). Vi får se hur det blir denna gång, men det finns ju vissa saker som känns mer aktuella än andra... En av de roliga utmaningarna är att göra musik som normalt har stora produktioner, och få det att funka med bara sång och piano. Detta ska bli kul!!!

Om du har möjlighet så missa inte detta! Gällö FH på tisdag, gissar på 19:00

Välkommen! :)


Jungfrufärden

Då var den första turen med Highlights nya buss avklarad! Det här kommer verkligen bli skitbra när allt är klart! Det är ju heltklart lite skillnad på att åka i en betydligt nyare buss, sedan gillar man ju så klart att den är betydligt miljövänligare och snålare med bränsle. 

Hur har spelningarna varit då? Denna turné innehöll Hjortnäs, Skansen och Backe. Alla tre var lyckade även om jag får hålla Skansen som den roligaste! Trotts all stress så lyckades vi få till en energi som bara infinner sej vissa kvällar, detta var så klart mycket trevligt! Hjortnäs var ju också trevligt, dt är ju så vackert där! Vi han även att ta ett dopp innan vi började spela :). Backe är en liten by i norra Jämtland, denna spelning var mer åt byfest slaget. Något som är lite annorlunda och ganska speciellt då jag känner igen detta, jag har ju spenderat ett antal kvällar som publik på sånna här tillställningar som ung! Kort och gott var det tre bra spelningar och det känns skönt att bussbytet är gjort!