onsdag 19 augusti 2009

Robin Bengtsson

Tänkte att jag skulle skriva några rader om hur det var att spela lägga keyboards på Robin Bengtssons nya singel "Another lovers gone". En låt som min vän Anders Nilsson har varit med och skrivit.

Det var en lite annorlunda upplevelse kan man säga. När man gör inspelningar av detta slag är man ju ofta i en riktig studio, det var inget som det fanns tid till denna gång, då får man använda sej av sin kreativa sida och lösa det hela! Det slutade med att jag fick spela in hemma hos min bror och maila filerna som skulle användas på låten och hoppas att producenten skulle gilla det jag gjort. Helt otroligt vad man kan göra med dagens teknik! Så grymt smidigt! Vanligtvis har sitter ju producenten med när man spelar in och ger kommentarer och förslag. Detta fanns det alltså inte möjlighet till denna gång... Med rådande förutsättningar tycker jag att det blev ett bra resultat och jag önskar Robin lycka till och hoppas att detta blir hans första hit!

Tackar alla inblandade för en rolig upplevelse!

lördag 1 augusti 2009

Vilken kväll!!!

Igår lite efter lunch började vår resa mot Göteborg och Ullevi. Vi hade biljetter till årets största(för mej iaf) konsert, nämligen U2. Denna kväll har man ju gott och vänta på ett tag nu kan man ju säga! Tack till min äldre bror som styrde upp detta!

Väl framme i Göteborg var det dags att hitta parkering och något lämpligt matställe, man vill ju inte gärna bli hungrig efter halva konserten! Ett parkeringshus och pub fick duga gott.

Redan på ett par hundra meters håll kunde man se det otroligt häftiga scenbygge där kvällens show skulle äga rum. Scenen var alltså klart högre än läktarna på Ullevi! Man blev som ett lite barn och var tvungen att ta lite bilder med mobilkameran...

Konserten som sådan var en riktig fullträff. Flera mina favoritlåtar framfördes och för mej var kvällens två nummer mäktiga "Beautiful day" och den fantastiskt vackra "With or without you". Man blev både iskall och kokhet i kroppen på samma gång, inte något som händer mej ofta kan jag lova. Sedan hade jag ju även tur att få höra The edge och Bono framföra "Stuck in a moment", en av mina absoluta favoriter, grymt!

Kan även konstatera att det var en otrolig upplevelse att se showen, den var modell XXXXL. Inte en tråkig stund! Allt var verkligen stort, häftigt och allt som ett band av denna dignitet ska ha i sin show!

Tack till Micke och Hans för en kanon dag som jag alltid kommer att minnas!