fredag 28 januari 2011

Att vara farbror!

Att vara farbror är ju något av det bästa! Man får liksom ta del av alla de roliga sakerna! Idag har jag fått nöjet att kunna leka med lilla Agnes i flera timmar. Hon är en liten tjej som är glad mest hela tiden och full av energi! Man märker ju att man inte är ett barn själv längre, det går undan i svängarna kan jag lova!

Imorgon blir det att gå upp tidigt, Highlights spelar i Malmö. En lång resa med andra ord! Det är en dansklubb så det blir säkerligen värt det! Brukar bli en härlig stämning vis sånna tillfällen! :)

På söndag kliver vi på Cinderella, ska bli kul att åka båt igen!

Ikväll blir det nog lite Wii, gissar att några matcher Mario Kart väntar...

torsdag 27 januari 2011

Rep och tårta!

Dagen har börjat bra, har fått mycket gjort! Repar och plankar låtar inför nästa vecka då jag ska få nöjet att få spelat tillsammans med min gode vän Hans! Det var ett tag sedan så jag ser fram emot det!

Schemat för mina elever är också klart nu, vilket känns skönt! Det blir LÅNGA tisdagar... men samtidigt är det lika bra att köra på när man ändå är där! Ska hur som helst bli spännande att börja på tisdag!

Dagen ska avslutas med lite tårta, ett lite lagom sätt att fira födelsedagen i efterskott! :)

onsdag 26 januari 2011

Slutet på en lyckad dag! :)

Då är ögonen trött igen och jag ska alldeles snart gå och sova... några rader hinner jag dock med innan!

Min födelsedag har varit bra måste jag säga! Har hunnit med allt som fanns inplanerat och dessutom blev Corneliskonserten lyckad!

Det börjar bli en vana med fullsatt när i spelar Cornelislåtar! Känns otroligt kul att så många kom och lyssnade! och självklart även roligt att det verkar finnas en efterfråga på detta projekt! Det ser med andra ord ut att kunna bli fler ggr!

För mej har det varit mkt lärorikt och intressant att bekanta mej med hans musik på ett lite djupare plan och jag har funnit ett knippet låtar som jag gillar skarp som är helt nya för mej! :) Det uppskattas ju så klart!

Hann även ta en sväng på stan under förmiddagen, ett stycke skjorta inhandlades och en klippning passade även bra en dag som denna!

Sov gott alla och ett stort tack för alla gratulationer!

tisdag 25 januari 2011

Repetition och handboll!

Sitter hemma och laddar inför kvällens rep med Jocke Norsten och "on the road band". Det är ett projekt där vi spelar endast musik av Cornelis, hans visskatt är ju otrolig så det är ett projekt som jag är glad av att vara en del utav! Sedan blir det ju inte sämre av att man får spela tillsammans med några av sina bästa vänner! :)

Bandet består av: Jocke Norsten, Micke Norsten, Emil Johansson, Johan Elander och jag. Ska bli grymt kul att göra detta igen! Vi gjorde en liknande spelning 29:e december och sålde ut Östansjö FH! Hoppas att det blir något liknande imorgon! Skulle ju vara en bra sätt att spendera sin födelsedag på! :)

Konsert är i Kumla, Struepalatset, 19:00 - 22:00.

Varmt välkomna!

Senare blir det nog också till att se lite på handbollen, Sverige går ju bra i ett detta VM så man måste ju hålla sej uppdaterad! ;)

En trevlig kväll helt enkelt!

En inbrott i bilen och timmar av övande avslutades gårdagen med trevliga gäster och en film. Vi kom överens om att "Inception". Alla hade hört gott om den. Tanken var först en komedi så att man blev glad men det var helt klart svårt att komma till ett val som alla skulle vara nöjda med inom denna genre... Då fick det bli "Inception"!

Filmen var kanon! Skönt att vi vara några som såg den tillsammans då den innehåller en del nya sätt att tänka, då kunde man ju hinna diskutera den lite snabbt så att alla vara med på hur allt hängde ihop!

Fruktsallad är för övrigt något som är lite underskattat! :)

måndag 24 januari 2011

Plankar låtar och inbrott...

Denna dag har jag planka låtar. Ska göra ett inhopp i ett annat band jag inte spelat med tidigare så det är blir en del jobb med att lära sej deras repertoar! Hur som helt är det kul att bekanta sej med massa nya låtar som jag inte spelat förut!

I övrigt har vi haft inbrott i bilen idag... vad är det för fel på folk? varför kan de inte bara följa lagar och regler? vad är det för mening med att förstöra för andra? Har på känn att det rör sej om vilsna tonåringar som söker spänning i sin tillvaro! Till alla grannar kan jag bara säga, stäng era garageportar(stort garage utan väggar mellan parkeringarna)! Det är ju meningslöst att hyra garage om man inte stänger och låser...

En ny låt på gång också! Känns kul att alla inblandade tycker att den är bra! :)

söndag 23 januari 2011

Ett stort grattis är på sin plats!!!


Tillsammans bildar några av mina vänner ett mycket bra band vid namn Father McKenzie. I fredagskväll så medverkade de i Melodifestivalen i Finland och lyckades gå till final med låten "Good Enough"! Har du inte hört den bör du helt klart bekanta dej med dessa herrar!

http://www.youtube.com/watch?v=937jLNWZ5AI&feature=player_embedded

Så det var roligt att gå omkring och fixa i bussen under fredagskvällen, tråkigt att man inte kunde vara på plats dock, men jag har ju mitt jobb att sköta!

Stort grattis och bra jobbat Tobbe, Emil, Simon och Jochum!

torsdag 20 januari 2011

Dags att åka på turné!

Torsdagmorgon, har just ätit frukost och försöker samtidigt laga ett par matlådor till turnén. Tänkte jag skulle göra lite Tacosallad, både gott enkelt och GI! Dessutom riskerar man inte att sås eller annan vätska ska rinna ut ur en av matlådorna och kladda ner kläder eller något annat i packningen!

Vi ska alltså rulla till Växjö idag och spela på ett stället som heter Oleo. Jag har inte varit där tidigare så det ska bli intressant! Sedan är det ju alltid kul att börja jobba efter semestern!

Då ska vi se... matlåda, rakning och dush sedan är jag redo!

onsdag 19 januari 2011

Då har fotbollssäsongen börjat igen!

Idag har mina två favorit fotbollslag spelat träningsmatch! Svenska A-landslaget är i Afrika på sin årliga Januariturné och IFK Göteborg spelade mot J-Södra här hemma i Sverige. Bra dag med andra ord, så klart nöjd över att båda lagen vann!

Landslaget är intressant att följa på sina Januariturnéer tycker jag! Man får en glimt av nya spelare som om de gör bra ifrån sej har en framtid i landslaget! I år verkar namnet vara Gernt! Han vann skytteligan förra året och har nu gjort sitt första mål i landslaget! :) Jag är så klart nyfiken på Sebastian Eriksson, Adam Johansson och Tobias Hysén, alla spelar de i blåvitt tillvardags och nu är de med på denna turné. Vad jag har läst gjorde både Sebbe och Adam bra ifrån sej i den första matchen, kul!!!

IFK Göteborg spelade också, med de tre ovannämnda på landslagsläger slog man ändå J-Södra med 4-1 på bortaplan. Får anses som bra, även om de självklart ska vinna! kalle Svensson ska ha varit bra och de glädjer mej då han är en favorit som jag hoppas ska komma tillbaka i gammalt gott slag! Får blåvitt bara kemin i laget att stämma kan de helt klart bli medalj och kanske även guld i år!

Nu är det dags att packa väskan, Highlights åker på turné. första anhalt är Växjö!

tisdag 18 januari 2011

En produktiv dag närmar sej sitt slut!

Tisdagen närmar sej sitt slut att jag kan konstatera den varit produktiv och givande!

Hunnit spela in lite med Johan, det var ett tag sedan så det känns kul! Tror att resultatet blir bra vilket naturligtvis gör att det känns ännu roligare!

Har spelat begravningslåten jag komponerade igår några ggr, kändes också bra! Tror den är färdig nu! En demoinspelning måste ju naturligtvis också göras vid tillfälle! Glad över att den kändes bra idag också!

En god gyrossallad har jag också hunnit med under dagen!

Ser annars fram emot att börja ha pianoelever denna termin! Schemaläggning pågår för fullt! Blir en full dag 12 tillfällen i Nora! Känns mycket bra!

På minuskontot hamnar att jag åter har sprängande huvudvärk! Kanske dags att sova...

måndag 17 januari 2011

ett intressant men svårt uppdrag!

För några veckor sedan fick jag en förfrågan om att skriva en begravningslåt till en bekant sångerska. Det är ju inte varje dag någon ringer och beställer en låt med ett tema och syfte, jag kände självklart att detta lät spännande!

Började skriva och bolla lite idéer ganska omgående och kände relativt snart att jag hittat en bra grund till låten. Några veckor, nämligen idag stötte jag på en väldigt stor utmaning med detta projekt... Texten! Hur skriver man en begravningstext? Hjärta och smärta har man ju prova några ggr med döden var betydligt svårare! Men också mer givande, man växer ofta med utmaningar!

Ett första utkast är nu gjort iaf och det känns ganska lovande! Återstår att se hur jag känner när jag läser texten imorgon... det vet man aldrig! Då kanske det bara är att börja om...

söndag 16 januari 2011

Obekväm!

Har just sett det första avsnittet av "Solsidan" säsong 2. Jag tyckte 1:a säsongen var något av det bättre jag sett på svenska! Förväntningarna var med andra ord ganska höga!

Som tur är tycker jag nog att det verkar som att det lyckats behålla känslan, kanske lite tidigt att säga efter endast ett avsnitt... men men jag tycker att det var en bra start!

Denna typ av humor som används i Solsidan får mej att känna mej väldigt obekväm, lite som att man skäms för var karaktärerna gör! Värst är ju helt klart Ove, mer irriterande man får man ju leta länge efter! han var riktigt bra under frieriet idag... men andra ord blev man rätt trött på honom! :)

Hoppas på en bra och rolig fortsättning!

lördag 15 januari 2011

Undantagsdag!

Det är ju lördag idag och jag kändes att jag behövde ge mej själv något! Att vara lite små sjuk är väldigt irriterande och tär på mej. Detta ledde till att jag bestämde mej för att ha en undantagsdag ifrån GI. Dvs man får äta och dricka vad man vill!

Jag fick lyckades med en mkt god och trevlig middag! Kyckling, Potatisgratäng(mkt vitlök) och sallad. Lite senare hade jag nöjet att avnjuta blåbärspaj med vanlijsås till ett avsnitt av Twin Peaks!

Serien börjar närma sej finalen och även fast jag har sett detta ett antal ggr så känns lika spännande inför sista avsnittet! Slutet på serien är helt fantastiskt! Har inte sett ett serieslut än som är jämförbart med detta, och Twin Peaks är ju en serie ifrån tidigt 90 tal! Så det har ju funnits tid för serieskapare att utmana... Kvalitet helt enkelt!

Det kliar i fingrarna!

Just nu har jag en märklig känsla, jag har en helt ledig helg... Det händer inte så ofta när man spelar i ett dansband! Man vet liksom inte riktigt vad man ska göra av sin lediga tid!

Har känt mej hängig under flera dagar nu, tror nästan att det är någon infektion som håller på att bryta ut! Kan ju bli så när kroppen får möjlighet att slappna av lite!

Men tillbaka till detta med att vara ledig... Vad gör man när man är ledig på helger egentligen? Vad gör alla andra som inte spelar dansband? Vad gör folk som har ett mer normalt jobb än jag?

Jag antar att man umgås med vänner, försöker hitta på något som är lite roligare än en vanlig vardag... Jag tror jag börjar med att ha en undantagsdag i GI dieten! Det innebär alltså att jag kan äta vad jag vill, bara det sätter ju lite glans på denna lördag! Tror minsann att jag ska laga en potatisgratäng! Potatis är nämligen det jag saknar mest när jag går på GI!

Får se om jag känner mej bättre under dagen, då kanske det blir något mer spännande!

Vad gör du en dag som denna?

Borde jag öva?

fredag 14 januari 2011

GI dag 5

Är nu inne på femte dagen av GI, det går lite över förväntan tycker jag just nu! Har tappat 1 kilo utan att anstränga mej något speciellt! Skönt, då borde det inte vara något problem att komma tillbaka till vikten jag hade innan jul!

Borde nog komma igång och träna oavsett! Kroppen behöver ju aktiveras för att må bra! En lång promenad ska jag förhoppningsvis hinna med idag iaf!

Nu är det dags för lunch! sallad, GI köttfärsås och en halv portion fullkornspasta står på menyn...

torsdag 13 januari 2011

God natt!

Ännu en dag närmar sej sitt slut! Har även idag känt mej lite hängig och spänningshuvudvärken kommer och går lite som den behagar... Verkar som att jag spänner mej i käkarna på något märkligt sätt!

Ser fram emot att få börja undervisa ute i Nora snart! Länge sedan jag hade pianoelever så det ska bli både roligt, spännande och lite nervöst att köra igång!

En trevlig lunch med Lotten hann jag också med denna dag, det var länge sedan sist så det var på tiden! Måste dock erkänna att jag inte blev helt nöjd med mitt matval av, kycklingsallad blev det iaf, skulle nog tagit kebab istället!

Nu är det dags att sova, ska nog slumra lite till någon lagom intressant film... brukar vara ett perfekt sätt att somna!

onsdag 12 januari 2011

Sliten...

I dag är det en sån där dag när kroppen bara säger ifrån och inte vill göra nått! Varken vara aktiv eller sova... Kan vara ganska stressande när man har ganska många saker som man behöver ta tag i! Har känt några dagar att kroppen känns lite konstig, seg och trög på något konstigt sätt! Funderar på att gå en promenad och hoppas att rejält med luft ska göra underverk!

I övrigt är det dag 3 i GI perioden... inga problem än så länge, känns snarare bra att inte äta all skräpmat, godis och annat jag normalt har svårt att säga nej till! Min förhoppning är att kunna tappa 2-3 kilo och sedan kunna behålla den vikten. Det kommer ju naturligtvis att kräva att jag håller fast vi delar av kosten. Jag tror att nyckeln är att dra ner på pasta och socker överlag, samt även motionera lite!

Motionera var det ja, jag tror jag tar den där promenaden!

tisdag 11 januari 2011

Harry Potter

Är just hemkommen efter att ha sett sjunde delen i sagan om Harry Potter. En film som passade mej mycket bättre än Änglagård som jag fick se igår...

Mitt Harry Potter intresse kommer nog ifrån min yngre syster, hon är ett stort fantast av denna saga. Även om hon ofta brukar säga att böckerna är bättre!

Jag tycker att filmerna blir bättre i takt med att karaktärerna blir äldre. Men hade de första filmerna kommit när jag var barn hade jag garanterat älskat dem!

Den senaste Harry Potter är i mitt tycke inte alls någon barn film, även om den inte visar blod eller sex. Den innehåller dock många starka scener som inte barn nödvändigtvis behöver se!

Nu är jag ju inget barn längre, så jag njöt till fullo i nästan 2 och en halv timme av en film som var både spännande och välgjord! Ser fram emot nästa del som ska avsluta serien, hoppas att de lyckas binda ihop denna film serie!

måndag 10 januari 2011

Huvudvärk!

Denna dag avslutades på spikmattan... Den är ett bra sätt att stilla spänningshuvudvärk, något som jag drabbas av titt som tätt. Idag har det varit en heldel att göra och det kanske inte är så konstigt att huvudvärken kommer ibland!

Tur är ju då att man har en spikmatta hemma! Det gör ju rejält ont en kort stund ibörjan, men sedan när man legat på den 3o mintuter så känns allt bättre!

Har även blivit tvungen att ge "Änglagård" en ny chans, även denna gång har jag svårt att se storheten med denna film. Om första delen är den bästa i serien vill jag inte tänka på hur 3:e filmen som går på bio just nu är... Visserligen tror jag mest att det är så att filmen passar mej dåligt snarare än att den är av dålig kvalitet! Vi är alla olika och tur är väl det!

Jag tror att nya Harry Potter filmen kommer att passa mej bättre, imorgon vet jag svaret...

Vad att göra?

Lurar lite på vad jag ska göra under dagen! Det verkar som det kan bli lite av varje! Har några saker som det vore bra om jag spelade in, annars stapplas så lätt på hög och allt känns så mycket och jobbigt! Bättre att beta av det lite då och då innan det har växt för mycket!

Sedan borde jag öva lite också. Att livnära sej som musiker innebär ju att man måste hålla sej i form rent musikaliskt, det är lite för lätt att slå sej till ro när man har en fast konstellation och repertoar som man arbetar med! Min ambition ska helt klart vara att öva lite vid sidan av mitt jobb för att upprätthålla den standard jag vill hålla!

Gissningsvis blir det också något avsnitt av Twin Peaks och även en promenad!

Har du några andra tips så hojta till!

GI dag 1

Då var det dags att starta dieten som ska leda mej till min normala vikt, jag tenderar ju till att lägga på mej några extra kilo under julen och nyår...

Jag tänkte att jag ska använda mej av GI metoden, jag har provat det 2 ggr tidigare och den ger resultat! För dej som inte vet vad GI innebär kan man sammanfattade med att man får inte äta socker, vete, ris och potatis. Det blir alltså väldigt mycket grönsaker, kött, fil och även lite frukt. mängder av vatten också naturligtvis!

Känner mej laddad inför detta och det ska inte bli det minst jobbigt! Fil tillfrukost, sedan får jag se, storhandlade igår så det finns att välja på!

söndag 9 januari 2011

En liten sammanfattningen del 1

Tänkte att jag skulle berätta lite om den resa som jag och mina bandkamrater har gjort det senaste året...

Eller jag börjar i december 2009, en tid efter vårt uttåg ur Dansbandskampen säsong 2. Det var då som vi fick frågan att delta i Melodifestivalen 2010, men även chansen att medverka i Bingolotto! Jag berättar om Bingolotto här i den första delen av min sammanfattning!

Bingolotto är lite speciellt då jag är uppvuxen både med att själv sälja lotter(vanligt inom lagidrott) och att det spelades flitigt i mitt hem på den tiden! Självklart var det väldigt roligt att vara där på riktigt! Även om min bror hann före mej när han spelade tillsammans med Magnus Bäcklund!

Detta är vad jag kan minnas iaf första gången som jag fick en egen loge med mitt namn på! Det var ju så klart roligt! :) Perfekt att få ladda lite själv inför själva framträdandet!

Innan fick vi ju även möjligheten att spela Bingo, vi fick dock inte sitta i den berömda soffan. Detta var ju en liten besvikelse, jag gissar att mamma hade tyckt att det varit roligt om vi fått sitta där! :) Men men jag fick iaf en riktig Bingolottopenna!

Vi framförde två låtar var av den enda var vår egna "The best part of me"(Erik Anjou). Vi som band blev väldigt nöjda med just denna. Den andra låten var inget vi själva valde eller har på vår repertoar utan ett önskemål i från Binglotto. Så Gert(gästen på scenen) och Andreas fick sjunga lite om travhästar då det var veckan tema på programmet!

Allt som allt var detta ett mycket bra sätt att avsluta 2009 på!

Att resa med tåg

Då var det dags att packa väskan och sätta sej på tåget... Det har snöat nästan 2 decimeter idag så man får nog räkna med att tågresan blir intressant! Efter dessa två vintrar som varit har mitt förtroende för SJ, Banverket, Trafikverket och ansvariga politiker blivit väldigt mycket längre. Att endast bli två timmar får betraktas som helt ok! Det har jag fått lära mej ganska nyligen...

Men man vet aldrig, det kanske mot alla odds går bra och då är jag hemma runt 19 ikväll...

Twin Peaks

En julklapp som jag fick var guldboxen med tv-serien Twin Peaks! Något jag verkligen ville ha, har sett denna serier ett antal ggr men kan inte få nog! Med denna box följde även några dokumentärer om arbetet kring hela seien, mycket intressant!

Härlig att se hur Angelo Badalamenti berättar om hur han komponerade musiken! Detta ledde till att jag blev tvungen att lära mej att spela "Laura Palmer theme", dvs pianostycket som spelas efter varje avsnitt. Märkligt att jag inte gjort detta innan!

En annan sak som slår mej när man ser serien igen är att det verkligen är starka skådespelarinsattser! Det var inte det som jag minns bäst ifrån när jag såg den senast. Men David Lynch och Mark Frost har verklige hittat rätt personer till det minst sagt intressanta karaktärerna som serien innehåller!

Har man inte sett detta rekommenderar jag varmt att man köper hela guldbox, den är värd vart enda öre!

lördag 8 januari 2011

Det var visst länge sedan!

Det var visst väldigt länge sedan som jag skrev något här... Det måste det bli ändring på!

I dag befinner jag mej hos min familj på pappas sida, har man skilda föräldrar får man ju på sitt sätt två familjer! Imorgon är det dock dags att bege sej mot lägenheten för att göra sånt man bör!

Ska bli spännande att se hur det går att åka tåg imorgon, det behöver ju inte nödvändigtvis gå jättebra... eller det är väl snarare större chans att det inte gör det! Men jag kom iaf över en 1:a klass biljett ganska billigt!

I övrigt känns det bra att Modo vann idag, de nya spelarna verkar ha lyft laget och slutspel känns nu inte alls långt bort!

Ha det fint!