torsdag 31 mars 2011

En ny dag har börjat!(med en hel del saker att göra)

Då har en ny dag börjat! Solen skiner och man blir på bra humör direkt! Hoppas hinna gå ut lite i dag och känna på det fina vädret!

Annars är det en dag då jag har en del att fixa med. Ska ta och uppdatera mina studionprylar i datorn, göra en ny säkerhetskopia(det var ett tag sedan och det skulle vara jobbigt om det blev strul nu!) Om detta går vägen ska jag jobba lite med trubadur bakgrunder, har man gett sej in i den världen så tar det aldrig slut på jobb!

Några texter ska jag även försöka sätta ordentligt! Jag har lite svårt att minnas sånt, det är med andra ord bara att öva tills det sitter!

Nu väntar dagens första kopp kaffe, sedan kör jag igång!

onsdag 30 mars 2011

Vår nya sångare!

Då var den första bilden på Highlights nya sångare publicerad! Michael Mårtensson heter han som från och med nu ska hålla i mikrofonen och vara bandets huvudsångare!

Nu ser vi fram emot att få kliva upp på scenen och spela tillsammans! Det har känts mycket bra under de repetitioner vi haft och jag är väldigt övertygad om att han kommer att göra ett mycket bra jobb för bandet!

Mer bilder ifrån vår första fotosession kommer så klart att publiceras så fort det är klara! Ska bli spännande att se, har inte sett så många än men det jag ha sett under tiden i fotostudion verkade lovande!

Som sagt nu är det alltså bara några dagar kvar, sedan är det dags! ska bli så kul! Hoppas att vi ses där ute!

På söndag smäller det!

På söndag smäller det, äntligen står den nya sättning av Highlights tillsammans på scenen! Det var ifrån början tänkt att det skulle bli en vecka senare men lite olika anledningar har gjort att vi startar nu på söndag istället! ska bli riktigt kul!

Bandet ser idag ut så här
Tommy Gustafsson - Trummor
Christian Lindholm - Keyboard
Johan Elander - Gitarr
Micke Mårtensson - Sång

Det har känts bra när vi har repat så jag är full av förväntan!

Första spelningen blir på Viking Line, där har vi ju varit många gånger förr. Brukar vara mkt trevligt med bra personal, god mat och glad stämning på båten!

Nu kör vi! :)

lördag 26 mars 2011

På ett hotellrum i Hemavan!

Befinner mej just nu i Hemavan på hotellrummet som jag delar med Johan och Anders. Highlights spelar här denna helg, både fredag och lördag.

Vilken skillnad det är på väder och årstid om man jämför hur det är i Norrköping/Örebro och Hemavan just nu! Här är det fortfarande en meter snö och minus grader, medans våren har kommit till södra Sverige! Anders och Johan har provat skidbacken idag och verkade helt klart nöjda! Jag stannande inne och vilade, har känt mej lite hängig och passade på att se lite på film istället!

Vi har även få nöjet att smaka Vaktel, en liten fågel som är 15-18 cm. Man förväntas tydligen bli mätt på en... tur att de har Sibylla här! Smaken på Vaktel påminde lite om kyckling och serverades tillsammans med potatismos.

Speladet flöt på fint igår och publiken här uppe verkar gilla "socialdans"! Hoppas att det går lika bra ikväll!

Passar även på att tacka Peter som har följt med och kört buss denna turné!

söndag 20 mars 2011

Lite allt möjligt!

Ganska många tankar snurrar genom mitt huvud nu! Veckan som kommer är viktig på många sätt, både för mej själv som person och för Highlights. Vi ska ju ta de första bilderna på den nya sättningen, ser verkligen fram emot detta! Men vad ska man ha för kläder? Det blir nog till att ta med lite olika ombyten så att man kan prova lite! Ska även försöka hinna med att klippa mej!

Sedan har jag ju en fusionkonsert att se fram emot också! Det börjar kännas bra med låtarna och det ska bli roligt att repa med bandet på onsdag. jag har inte spelat med två bandmedlemmarna tidigare så det ska bli spännande! Konserten äger rum i Norrköping på torsdag.

Sedan lämnar Highlights buss Norrköping på torsdagkväll för att åter igen bege sej norr ut! Vi har två spelningar i Hemavan som ligger mitt inne i Lappland. Ska bli kul, har aldrig varit där tidigare! Det blir alltså en bit att åka...

Nu ska jag gå ner till tvättstugan och hoppas verkligen att någon inte använder sin tvätt tid! Det var fullbokat men tiden blir ju ledig efter 15 min om man inte börjar tvätt/glömmer... Vanligt där jag bor!

God morgon!

God morgon! Sitter här vid köksbordet med en koppa kaffe. Mår betydligt bättre idag än igår! Vägen genom dalarna lämpar sej inte jättebra till att sova, snarare att köra rally... Jag hade med andra ord ett antal sömntimmar att ta igen! Nu är jag iaf vaken igen och solen skiner, blir nog en lång promenad idag! :)

I övrigt ska jag försöka att ta det lugnt, har ett par låtidéer jag vill ta en titt på samt öva någon timme. Men det känns inte betungande, snarare roligt!

Nästa vecka är det mycket på gång, bland annat foto, rep och test av lite kommande saker vi eventuellt ska lägga till vår rigg när Highlights är ute och spelar! Spännande! :)

lördag 19 mars 2011

Hemma igen!

Ligger nu på soffan, har kommit hem efter att ha varit och spelat i Östersund med Highlights! Vi började åka redan på torsdag kväll då det är lång och vädret skulle bli besvärligt... Det var väldigt halt och mycket snö på vägen upp så resan tog sin tid! Till slut kom vi fram välbehållna och hade relativt gott om tid till att packa upp och göra oss redo för att spela!

Kvällen var mycket trevligt och vi fick gott om applåder! Det jämtländska publiken var mycket glad och det kändes som att vi fann ett bra samspel, något jag tycker är viktigt för att det ska bli en bra kväll! :)

Jag hann även träffa min yngre bror som kom och hälsade på, alltid trevligt så klart! :)

Nu ska jag titta klart på fotbollsmatchen på tvn, supercupen MFF-HIF verkar kunna bli förlängning!

torsdag 17 mars 2011

En bra dag helt enkelt!

Håller på att förbereda det sista för att åka på turné till Östersund, Highlights spelar på Furuparken imorgon kväll! Ska bli väldigt kul att komma hem, tyvärr kan jag inte stanna då det är mycket att göra nästa vecka! jag kan avslöja att vi bland annat ska ha en rep och ljud dag tillsammans med vår nye sångare. Det måste ju repeteras lite innan vi ger oss ut på vägarna tillsammans med honom! Ser fram emot nästa vecka, ska bli både kul och spännande!

Denna dag har annars varit bra, började fint med en promenad i solen. Har hunnit laga en köttkryta, kanon för då kan jag ta med mej en matlåda till bussen! Är lite smått less på pizza och hamburgare som det ofta blir annars!

Övningen har även det flutit på, det verkar som att det fastnade ganska mycket igår! Känns skönt att läget är under kontroll inför nästa veckas konsert!

Nej nu ska jag äta en macka, dricka en kopp te och sedan bege mej norrut! Östersund, här kommer jag!!!

onsdag 16 mars 2011

Det går ju bra det här!

Då var det dags att ta ett lunchbreak! Än så länge har dagen flutit på rätt bra tycker jag! Har öva/plankat lite låtar, vissa saker klart enklare än andra! Hoppas att några löpningar ska sätta sej under dagen, ibalnd går det lite fortare än vad mina fingrar vill! Har även hunnit jobba lite med arrangera lite stråkar, något jag finner roligt! Inte alls enkelt men roligt och utvecklade! Hinner förhoppningvis med lite till under dagen/kvällen!

En annan positiv nyhet är att Joseph Williams släpper en platta i Maj tillsammans med en svensk gitarrist som heter Peter Friestedt. Ska bli spännande att höra! Jag är ju väldigt svag för Williams röst så jag tror att det finns goda möjligheter att jag kommer att gilla skivan! Sedan ska jag ju även höra honom "live" i sommar då han sjunger med Toto, lutar åt att det blir konserten på Skansen!

Nej nu kurrar det i magen, lunch med trevlig sällskap väntar!

Mulet...

Har då vaknat, ätit frukost och har min första kopp kaffe på köksbordet... tittar ut genom fönstret och konstaterar att vi har fått det urtypiska Örebro vintervädret, dvs mulet och grått! Minns mycket tydligt att första vintern i Örebro var hemsk, det var grått nästan jämt och det kändes som att det gick veckor mellan gångerna man fick se solen! Nu har vi ju haft ganska fint väder ett par dagar, där av att jag känner mej lite rånad. Igår fick jag ju sitta inne hela dagen och tänkte att imorgon då är det men tur...

Nej det blir nog till att öva lite på dagen och kanske hitta på något roligare framåt kvällen! Känns iaf skönt att jag kommit in i att det är helt ok att öva ibland!

tisdag 15 mars 2011

Dags att sova snart!

Nu är jag så trött att mina ögon sväller ihop och blundar av sej själv!(mina gör det när jag är riktigt trött!) Det har varit en händelserik dag som mestadels spenderades ute i Nora där jag jobbar som pianolärare en dag i veckan. Att jobba med barn i olika åldrar är något spännande och utvecklande för mej som människa! Man lär sej att se saker ifrån lite olika håll! Ibland är det till exempel viktigare att visa ärr ifrån vattenkoppor eller berätta vem man gillar mest i "Star wars"! Men jag gillar detta, när eleverna är glada är det verkligen ett toppenjobb! Jag som alltid trodde att jag passade bäst till att ha vuxna elever... Det kanske jag får prova senare i livet!

Nu ska jag prova att sova några timmar innan det är dags att vakna och förhoppningsvis göra några kreativa saker!

God natt! :)

måndag 14 mars 2011

Känner mej duktig!

Då börjar en dag av hårt arbete närma sej sitt slut! Får nog känna mej nöjd med vad jag har åstadkommit under dagen/kvällen! Jag visste ju att det skulle bli mycket idag och jag har lyckats ganska bra tycker jag allt!

Idag har jag bland annat jobbat med att hjälpa Highlights nya sångare som börjar hos oss i april. Han måste ju veta vad han ska sjunga, så jag har skickat lite låtar så att det ska gå smidigt för honom! Ser fram emot allt spännande som kommer att hända!

Ett par låtidéer fick jag också till, återstår att se om någon håller för att bygga vidare på! Alltid svårt att veta direkt när den blivit född! Imorgon kanske öronen är lite mer objektiva!

Sedan har jag även hunnit spela lite fusion här på kvällen, blir en del nöta innan det sitter som det ska! Men det blir bättre och bättre iaf!

Kan även konstatera att promenaden vara bra, solen värmde skönt! Hoppas på ett liknande väder imorgon!

Halvvägs!

Halva dagen har gått och det känns som att jag fått ganska mycket gjort! Allt som jag var tvungen att ta tag i under dagen är redan gjort! Känns jätteskönt!

Nu hoppas jag även få fram lite motivation till att öva ett par timmar ikväll! En promenad ute i solen kanske hjälper! Borde nog passa på att gå ut ett varv när det är fint väder! :) Känns nästa som att våren är på ingång och det blir varmt av solen i lägenheten, härligt!

Nej, jag tar nog och går ut en stund!

Då var det måndag igen!

Måndag igen och jag hör hur kaffebryggaren puttrar... Det borde ju bli en bra start på veckan!

Denna dags ska innehålla en heldel kreativt arbete, om allt går som jag har tänkt... det är ju långt ifrån alltid som det gör det! Hoppas ifa hinna öva några pass, ska vara med och göra en fusionkonsert i nästa vecka och det är inget man gör oförberedd! Ska ju bli kul med en utmaning åt ett helt annat håll än vad jag är van! Har även lite inspelningsarbete som det skulle vara bra om jag hann med idag, måste hinna börja annars blir det tajt med tid att hinna med!

Sedan har jag ju även ett par nya låt idéer som vill ut... av någon märklig anledning hamnar alltid den typ av sysselsättning högt upp på dagordningen... Får se hur det blir!

Som sagt måndag morgon och kaffe, en bra start!

söndag 13 mars 2011

Har varit mycket att styra med ett tag nu...

Det har visst gått ett tag sedan jag skrev något här... Det har varit några hektiska veckor för mej och övriga i Highlights. Det som hänt är alltså att vi har gjort en "nystart" och då tillkommer ju självklart ganska mycket extra arbete under en period!

Nu har vi iaf börjat landa lite smått i allt och det börjar kännas bra, många pusselbitar ska ju läggas på plats och ibland kan det ta lite tid.

Jag har just kommit hem efter att vi genomfört vår andra spelning med den nya sättningen(som inte blir ordinarie förrän i April). Mycket roligt att spela med det nya bandet, det har tillkommit en stor portion glädje och hunger! Det är ju något som har väldigt stor betydelse för ett band som vill framåt!

Nu ska jag vila lite på soffan, skriver med senare!