onsdag 5 oktober 2011

Att leva i en turnébuss! - del 1

Att leva i en turnébuss några dagar varje vecka är ett ganska speciellt liv! Något som underlättar de långa resor man gör är ha något att underhålla sej med, för mej är det ganska ofta att kolla på serier. Man har ofta inte tid när man är hemma, eller så sänds de på dagar man är ute och spelar!

I denna blogg tänkte jag skriva lite om "The Wire".

I stort handlar den om polisen i Baltimore som kämpar emot stadens gangsters och gör allt som står i deras makt för att hindra mord och droghandel. Känsla i serien är överlag mörk och man får entydlig bild av att Baltimore är en stad där gängkriget har tagit över! Polisens jobb blir allt svårare då nedskärningarna är många och politiken blir allt viktigare.

Denna typ av serie finner jag intressant! Plötsligt upptäcker att man sympatiserar med mördare, knarklangare, mutade poliser mfl Normalt är jag en sån som gillar den goda sidan men i "The Wire" finns det många sätt stora gråzoner. Det brutala livet för uteliggare och gängsoldater gör att man även får en inblick i hur deras värld ser ut.


I 5 säsonger får man följa utveckling av kriget om makten över drogerna och serien är överlag väldig jämn i kvalitet! Den växer och blir allt bättre ju menar man blir bekant med de olika karaktärerna! Många gånger är det också i mitt tycke väldigt bra skådespeleri vilket naturligtvis bidrar till att man vill se mer!

Som en extra krydda är det inte heller lika självklart vem som har huvudroll i alla säsonger då det tenderar att skifta. Personligen tycker jag att det skapar ett bättre djup i handlingen och man får en mycket större inblick fler karaktärers liv.

Favoritkaraktärer: McNulty, Bunk, Leaster, Bubbles och Omar

Betyg: 5 av 5

Inga kommentarer: