onsdag 19 oktober 2011

Snart väntar sängen!

Då börjar ögonen bli lite trötta igen... Denna dag som började utan vatten blev till slut ganska lyckad! Tycker att jag fick ganska mycket gjort! Dagen har bestått av att lära sej låtar som olika artister ska sjunga på en julgala i december! Mer info om den finns på www.bandethighlights.se

Det ska iaf bli väldigt roligt att spela ihop med några riktiga legender och det är allt ganska spännande att ta del av deras repertoar! Flera av låtarna är för mej okända sedan tidigare, det gör ju så klart att man får jobba lite mer när man ska lära sej dessa, men det gör samtidigt att man utvecklas mer!

Så känner du att du vill besöka en julgala i år tycker jag att du ska åka till Eskilstuna 9:e/10:e december! :)

Dags att sova nu... God natt!

Utan vatten!

Idag har vattnet i huset jag bor i varit avstängt då det pågår en renovering av rör till huset. Tror att det är 5:e gången på 2 veckor. Man blir plötsligt väldigt medveten om hur viktigt det är att ha tillgång till rent vatten, något vi svenskar tar förgivet(eller iaf jag)!

Denna morgon var det alltså omöjligt att duscha, gå på toaletten, dricka vatten mm i nästan 7 timmar... Det är lätt att bli irriterad av en sådan här sak men man blir betydligt lugnare om man ser det ifrån en annan vinkel! Det är ju trotts allt så att många fattiga länder har det så här dagligen! Flera länder som ligger inte så långt ifrån Sverige har ju inte drickbart vatten i sina kranar... Tack till min gamla klasskompis Monika som gjorde mej uppmärksam på detta!

Plötsligt kände jag inte att det var så jobbigt att vara utan vatten...

tisdag 18 oktober 2011

Att leva i en turnébuss! - del 2

Att åka så mycket buss som vi gör är ett ständigt sökande efter att hitta något bra att fördriva sin tid med! Tommy sitter ju mest bakom ratten och ser till att allt går som det ska så han har nog inte detta ilandsproblem...

Leka med datorn, alltså spela spel, kolla film eller lyssna på musik är ju väldigt praktiskt och underhållande! Datorns självklara plats i vardagen har ju dock gjort att man glömt bort alla saker man gjorde i större utsträckning förr! Läsa en bok eller en riktigt tidning, alltså inte surfa in på Aftonbladets hemsida utan köpa pappers versionen. Detta är två bra exempel på något jag gjorde mycket mer för några år sedan, även om det förekommer fortfarande!

Under den senaste turnén fick min Peter Lemarc biografi följa med, kan nog bli så att den får ligga kvar i turnéväskan! Skönt att kunna läsa ingående om något när man faktiskt har tid!

Jag tror att nästa sak att prova är talböcker! Några av de andra gillar det, låter iaf som att det kan vara avkopplande! Någon som har några tips?

Nej nu är det dags att göra lite nytta...

måndag 17 oktober 2011

Tre kryssningar på Birka!

Är nu åter hemma efter att ha spelat 3 kryss på Birka. Skulle tro att jag är människa igen imorgon, det tar oftast någon dag hemma innan man kommer i fas igen!

Tiden på båten var som väntat mkt bra! Räcker ju med att man kommer upp med alla casar till scenen och man får höra alla härliga låtar som alltid spelas vi den tiden på Birka så blir man glad! Jag och den som valt musiken har helt klart ett gemensamt intresse! Känns mkt roligt att vi fick träffa många som endast hade åkt med båten för vår skull! :) Kul också att man hinner träffa alla lite mer än bara spela, packa ihop och åka vidare till nästa ställe!

Hade även med mej min biografi om Peter Lemarc. Väldigt intressant läsning och man kan bli förundrad över hur stark han måste vara, han verkar nämligen inte haft det så lätt alla ggr! Rekomenderar verkligen alla att läsa den! :)

Bubbelpolen hann jag också besöka ett par ggr, väldigt skönt att ha tillgång till, man kan verkligen slappna av och komma ner i varv! Vilket är välbehövligt då man ofta jobbar under stress och press! Micke var dessutom duktig och tränade lite! Nästan gång ska jag också det...

Kanske är dags för en promenad i höstvädret...


torsdag 13 oktober 2011

Mot Birka!

Packar väskan och äter frukost på samma gång... eller nästan iaf! Huvudet går igenom allt som man ska ha med sej, den fysiska delen av packade kommer nog om 10 minuter!

Highlights ska alltså spela på Birka 3 kryss(tors-lör) och det ska bli mkt roligt att åker åka med denna båt! Har alltid trivts bra på Birka så man längtar lite!

Har inte hunnit komma fram till vilken serie jag ska kolla på under min lediga tid än... Får nog ta några minuter och klura på det innan vi åker, det är den perfekta avkopplingen när man är på båt!

Ska även bli kul att se vilka vi ska dela scen med, jag har ingen aning men det blir säkert bra! Alltid kul att träffa andra band! Hoppas även hinna med att lyssna lite på barpianisten, enligt mej kan det ju vara mkt nice att bara sitta där och softa men pianomusik i bakgrunden!

Dags att börja packa på riktigt...

tisdag 11 oktober 2011

Vilken match!!!

Fantastiskt! Jag hoppades verkligen men trodde kanske inte riktigt att det svenska laget skulle räcka till mot Holland, men vilken tur att jag hade så fel!

Bästa laginsatsen jag sett ifrån Sverige på mycket länge! Påminde känslomässigt om klassiska matcher när vi både hade Henke Larsson och Fredrik Ljungberg i högform!

EM alltså nästa sommar, helt underbart! Spännande att se vilka som kommer med i truppen!

Källströms frispark var ett mästerverk! Lustig kanske bäste svensk!? Svensson håller tydligen än när det blir en rolig match att spela! Isaksson riktigt bra även denna gång!

Stort tack till det svenska laget som verkligen har fått mej att längta till nästa sommar!

Några tankar som smugit sej på när man tänker på laget...

1. Vad händer den dagen Olof Mellberg slutar? Mycket snack om ytterbackar hela tiden, men enligt mej är problemet med mittbackarna större. Vi har faktiskt ingen back som är i närheten av Mellberg, iaf inte som har fått någon chans. Högtid att ta tag i detta! Vad händer om Mellberg blir avstäng eller skadad?

2. Varför är laget så mycket bättre när Zlatan inte är med? Blir det som när Foppa spelade med MODO, att alla väntar på att han ska ordan allt? Detta är ett akutproblem som måste lösas!

3. Hur ska man få laget att prestera på denna höga nivå varje match? Blir ju VÄLDIGT viktigt att få laget att spela jämnare!

Nöjesvågen del 2

Andra dagen på båten började med frukostbuffé, det fanns väldigt mycket att välja på och det var enkelt att gå därifrån lite tyngre, lite tjockare, lite gladare! ;) Passade även på att sova några timmar till efter frukost!

Under dagen var det en lite mässa där vi minglade med lite olika typer av branchfolk. Något jag tror är viktigt att låta nya människor få bekanta sej mej oss i bandet. Efter mässan blev det en bra och givande fika där vi var ett antal människor som fick möjlighet att utbyta idéer, förhoppningsvis leder det till några bra saker!

Kvällen bjöd på många bra band och det var intressant att få höra några nya, några som bytt medlemmar och några man inte hört på länge! Intressant att dansband kan låta så olika! Ibland tänker man inte på det men det kan verkliga vara två helt olika saker beroende på vilket band det är som spelar!

Stort tack till alla som var delaktig i detta välarrangerade evenemang!

Nu är det dags för fotboll!

Nöjesvågen del 1

Tar detta tillfället att tack alla som deltog i Nöjesvågen 2011! För mej var det första gången jag var med på ett forum till sjös och jag hoppas att det inte blir den sista! ;)

Första dygnet var det som var mest stressigt, då detta var den kvällen då Highlights skulle spela. Det går undan med att packa prylar och alla förberedelser som måste göras kan jag lova! Man har endast 40 minuter att spela på denna typ av tillställningar så det gäller att försöka ge publiken en bra helhet av vad bandet står för! Vi försökte visa vad Highlights är 2011 och hoppas så klart att alla som var där hade en trevlig stund tillsammans med oss!

Självklart spelade även ett antal andra band denna kväll, något som jag finner intressant då man sällan annars får möjlighet att på ett avslappnat sätt bara sitta och lyssna!

Kvällens en minus som jag kan komma på var att det kostade 124 kr att äta köttbullar med mos i en av restaurangerna... Prisvärt...

söndag 9 oktober 2011

Idag börjar Nöjesvågen!

Då är väskan packad, frukosten i magen och snart är det dags att lämna hemmet för att spendera två dygn till sjös! Idag är det nämligen dags för Nöjesvågen! Det är en kryssning där många band(dans/cover), artister, trubadurer gör kortare spelningar för att visa upp sej för olika typer av branchfolk. Känns som att det kommer att bli två mkt roliga dagar med mina kolegor i Highlights, hoppas också att vår spelning går bra! :)

Hälsan är fortfarande tveksam men en dag som denna är det bara att bita ihop och köra på! Ända in i kaklet!(som en gammal förbundskapten brukade säga!)

lördag 8 oktober 2011

En dag till på soffan!

Tänk jag som trodde att jag skulle bli frisk! Det blev visst en tvärvändning på den punkten! För andra dagen i rad vaknar jag med en svullen hals och orkeslös kropp... När ska detta sluta? Tycker ändå att jag tar hamn om mej ganska bra, inga fysiska aktiviteter. Tar det lugnt, mycket vitaminer... ja ja det kommer säkert en dag när detta är över!

Så landskampen igår... Det var kanske inte mycket som gladde mej även om det alltid är kul med en spännande match!

Tre bra saker...
1. Isaksson! Man kan ofta läsa folk som tycker att man borde ge andra målvakter chansen, att han inte inger trygghet och är dålig med fötterna. Igår får man nog säga att han var en av de bästa svenskarna och jag gissar att med en annan målvakt hade det nog blivit 2-2...

2. Martin Olsson, äntligen fick han chansen "på riktigt". i mitt tycket har han helt klart kopplat greppet om västerbacksplatsen! Vilket målsnitt han har!

3. En vinst är en vinst oavsett hur den går till! Sverige är fortfarande farliga när de blir läge! Dessutom är det många olika målskyttar, vilket är bra nu när Zlatan är avstängd.

Tre mindre bra saker...
1. Många bollar letade sej igenom mittfältet och jag fick en känsla av att Källström och Elm hade det mycket svårt att få grepp om matchen. Ser det likadant ut på tisdag gör Holland minst 3 mål, oavsett hur bra Isaksson är.

2. Zlatan... Verkligen inte hans bästa dag!

3. Efter några bra matcher fick vi åter se varför Chippen inte har varit ordinarie på vänsterkanten på länge! Var han ens med? Gissar att någon annan får chansen mot Holland.

Om man skulle göra något av dagen kanske...

fredag 7 oktober 2011

Jobb jobb jobb...

Som rubriken antyder är detta en dag utan rast och ro... den består nämligen av att göra bakgrunder till en trubadur duo... Nya låtar behövs för att förbättra repertoaren!

Det är ett roligt men väldigt tidskrävande jobb att göra! Fördelen är ju att man hela tiden utvecklas, både på att spela in, lära känna sin utrustning samt att man får spela nya låtar vilket alltid(eller nästan iaf) är kul! Denna gång var det endast roliga låtar så det ska nog bli bra! :) Det som är lite trist är ju att man kanske skulle ha behövt vila lite och spara energi till Nöjesvågen och Birka. Det är en rolig vecka med många spelningar som väntar Highlights!

Du har väl inte glömt att skicka ett sms och rösta på Highlights på "Får jag lovs" topplista!? Skicka ett sms och skriv "TOPP 166" till 72772 så blir jag glad! ;)

Ikväll är det landskamp, Finland - Sverige. Elm har petat Svensson på mittfältet, helt rätt enligt mej, ska bli spännande att se matchen! Jag gissar på svensk vinst med 2-0!

Dags att fortsätta...


torsdag 6 oktober 2011

På bättringsvägen!

Äntligen så känns det som att min senaste förkylning har passerat sin peak och jag börjar sakta men säkert må bättre! Denna höst/sensommar har varit som en ända lång förkylning! Tråkigt då jag känner ett behov och lust att börja rör på kroppen! Resultatet har ju blivit att man får skjuta upp det hela tiden! Förhoppningsvis så kanske detta är den sista på ett dag så att jag kan simma och kanske även ta en sväng till gymmet! :)

Annars ska det bli spännande att kolla in Sveriges U21-landslag som spelar ikväll! Slovenien står för motståndet och det känns som att det borde gå vägen!

Lite mat på detta kanske...

onsdag 5 oktober 2011

Att leva i en turnébuss! - del 1

Att leva i en turnébuss några dagar varje vecka är ett ganska speciellt liv! Något som underlättar de långa resor man gör är ha något att underhålla sej med, för mej är det ganska ofta att kolla på serier. Man har ofta inte tid när man är hemma, eller så sänds de på dagar man är ute och spelar!

I denna blogg tänkte jag skriva lite om "The Wire".

I stort handlar den om polisen i Baltimore som kämpar emot stadens gangsters och gör allt som står i deras makt för att hindra mord och droghandel. Känsla i serien är överlag mörk och man får entydlig bild av att Baltimore är en stad där gängkriget har tagit över! Polisens jobb blir allt svårare då nedskärningarna är många och politiken blir allt viktigare.

Denna typ av serie finner jag intressant! Plötsligt upptäcker att man sympatiserar med mördare, knarklangare, mutade poliser mfl Normalt är jag en sån som gillar den goda sidan men i "The Wire" finns det många sätt stora gråzoner. Det brutala livet för uteliggare och gängsoldater gör att man även får en inblick i hur deras värld ser ut.


I 5 säsonger får man följa utveckling av kriget om makten över drogerna och serien är överlag väldig jämn i kvalitet! Den växer och blir allt bättre ju menar man blir bekant med de olika karaktärerna! Många gånger är det också i mitt tycke väldigt bra skådespeleri vilket naturligtvis bidrar till att man vill se mer!

Som en extra krydda är det inte heller lika självklart vem som har huvudroll i alla säsonger då det tenderar att skifta. Personligen tycker jag att det skapar ett bättre djup i handlingen och man får en mycket större inblick fler karaktärers liv.

Favoritkaraktärer: McNulty, Bunk, Leaster, Bubbles och Omar

Betyg: 5 av 5

Sommarn som gått!

Tänkte att jag ska ta och väcka liv i min djupt sovande blogg... Man kan helt enkelt dra slutsatsen att jag är en "periodare" när det kommer till att blogga!

Tänkte inleda med några rader om sommaren...

Får säga att den har varit mkt bra! Det har varit fullt upp med spelningar över hela Sverige och även diverse båtar! Det känns verkligen kul att se responsen ifrån publik och arrangörer, alla verkar mycket positiva till det "nya" bandet!

En av höjdpunkterna var så klart Malung, tänkte att jag ska skriva några rader i ett separat inlägg senare, men det som jag nämnde ovan blev väldigt tydlig där och det känns som att det gav oss en kraftig medvind!

En annan rolig upplevelse denna sommar var att jag fick möjlighet att lära mej hur man renoverar ett tak! Ibland måste man ställa upp för sina familjemedlemmar och varför inte passa på att lära sej lite när man ändå är i farten!? Kan upplysa om att detta inte är ett litet projekt och att man bör tänka både en och två ggr innan man ger sej in i det! För när väl takpannorna är kastade går det liksom inte att backa bandet... Nu är iaf allt på sin plats sedan någon månad tillbaka, resultatet blev kanon! Nyttig upplevelse!

Har även hunnit skaffa mej ett nytt piano hemma! Mkt kul att ha ett nytt instrument som ger ny energi att spela även när man är hemma! När tid finns ska jag utforska allt man kan göra med mitt Yamaha piano. Har alltid haft ett visst tycke för deras pianon och när de lanserade sin ny "CP" serie kunde jag inte stå emot...

Nej nu är det dags att äta lite...